Slackline – poznate?

Ljudje se ukvarjamo z različnimi hobiji, ki nas razveseljujejo. Vsakič se lahko razvije nov hobi oziroma šport, na katerega so ljudje povsem navdušeni. Eden izmed trendom, ki zadnja leta osvaja svet pa je zagotovo tako imenovan slackline. Ste že slišali za to? Kaj pravzaprav to je?

Slackline je kot nekakšna športna aktivnost, kjer je glavna sestavina najlonski trak (gurtna). Posebnost tega je, da skušamo hoditi po tem traku in ga prehoditi. Gre za aktivnost, ki je namenjena predvsem izboljšanju ravnotežja. Veliko ljudi pravi, da je hoja po te vrvi narejena tako, da nas močno sprošča in deluje nekako meditativno na telo.

Kako uporabljamo slackline?

Slackline oziroma gurtno napnemo na obeh koncih. Najbolje je, da na začetku ne pretiravamo z višino, saj moramo dobiti občutek in primerno ravnotežje za hojo po gurtni. Kasneje moramo vaditi in vaditi. Hoja po gurtni nikakor ni lahka. Nekateri imajo precej manj težav z začetkov, kot ostali. Vseeno pa je vse odvisno od samega ravnotežja že v začetku. Hoja po gurtni se torej imenuje slacklining, kar je sinonim za izjemno napeto hojo po vrvi.

Skozi redno uporabo se osebi močno izboljša ravnotežje. Razvili so ga namreč športni plezalci že v 70-ih letih prejšnjega stoletja, vendar pa so ga ljudje nekako skozi leta pozabili. Zadnjih nekaj let se ponovno vrača v širšo uporabo. Hoja po vrvi je tako izjemno zabavna in hkrati dobra za vaše telo. Napete so prav vse mišice v telesu, kar pomeni, da slackline učinkovito krepi telo. Zagotovo ni človeka, ki ga ne bi smel uporabljati, če se za to le čuti sposobnega. Ne gre za težko stvar, ki se je lahko hitro naučite. Imeti morate le dve oporni točni na vsaki strani, kamor lahko navežete gurtno. To lahko naredite na domačem dvorišču, v parku ali praktično kjerkoli želite. Najboljše pri slackline-u je to, da ga lahko nesete praktično kamorkoli želite. Gre za izjemno ‘svobodno’ športno aktivnost, ki jo lahko izvajate praktično povsod. Za nekatere hoja po vrvi predstavlja odlično sprostitev po napornem dnevu, za druge pa že kar vsakodnevni poklic. S hojo po vrvjo se da delati izjemne stvari, ki vas zagotovo lahko povsem navdušijo.

Oglejte si še ostale športne rekvizite:

https://www.youtube.com/watch?v=xInpWfqfxcY

Podobne teme: