LED reflektor kot zaščita pred vlomilci

Zaščite se na različne načine.
Glede na vse večje število vlomov v poslovne prostore podjetij in stanovanjske objekte v zadnjih letih, so se številne osebe, ki jim je bilo v preteklosti premoženje že poškodovano ali odtujeno odločile, da bodo svoje prostore dodatno zavarovale.LED reflektorLED reflektor je ena izmed možnosti kako lahko prostor zaščitite pred nepridipravi in sicer ga lahko uporabite na veliko različnih načinov.

Zavarovalnica pokrije nastalo škodo

Seveda je pametno, da v prvi fazi najprej pokličete na eno od zavarovalnic in sklenete zavarovanje nepremičnine, kajti samo dobra osvetlitev z LED reflektorjem še ne bo odgnala vseh tatov. Tudi alarmni sistem je dobra rešitev, saj deluje ravno tako kot LED reflektor iz psihološkega vidika in prestraši potencialne vlomilce, ki prepoznajo v takšni zaščiti veliko višji riziko, kot so ga pripravljeni sprejeti. Konec koncev niti ne vedo, kaj bodo dejansko iz prostorov lahko odnesli, če pa se pri tem še bojijo, da se bo ob vstopu nekje sprožil alarm in privabil policijo ali varnostno službo, jim je ideja vse manj všeč.

Alarm lahko odvrne od ideje

Zavarovalnica vam torej lahko pokrije nastalo škodo ob poškodovanju, uničenju ali odtujitvi predmetov ali nepremičninskih delov, vendar pa boste še vedno imeli težave, saj boste morali na novo kupovati, opremljati, poleg tega pa vedno ostaja nek občutek tveganja globoko v nas in ta občutek, ko vemo, da je neka nepooblaščena oseba posegala v naš življenjski prostor, nikakor ni prijeten. Alarmni sistemi imajo to prednost, da vlomilce lahko že odvrnejo od vstopa v prostor ali pa se jih hitro ujame, pogosto še preden kaj odnesejo ali preden naredijo kakšno večjo škodo.

LED reflektor osvetli prostor

LED reflektor lahko deluje na podoben način. Vlomilci se po statističnih podatkih namreč pogosto dolgo pripravljajo na vlom. Ogledajo si okolico, se v različnih delih dneva in noči sprehodijo po njej in se spoznajo z vsemi potencialnimi pastmi. Če bodo opazili, da se ob večernem ali nočnem sprehodu prižgejo močne luči, ki bi osvetlile njihove pojave in prostore, jim ideja ni več tako zelo privlačna.

Praktični vidiki

LED reflektor lahko tudi sicer deluje pozitivno, saj osvetljeni prostori in okolica delujejo veliko lepše in bolj urejeno. Glede na to, da je kar lep del leta temačno že sredi večera ali celo sredi popoldneva, denimo pozimi, pa je to še posebej pomembno. Pa tudi sicer iz praktičnega vidika lahko LED reflektor ali več njih naredijo veliko koristi, saj je manjša možnost, da bi prišlo do kakega padca, zdrsa ali druge vrste nezgode denimo na dvorišču, saj zaposleni bolje vidijo.

https://www.youtube.com/watch?v=FhjjxhEgCJs

Podobne teme: