Čiščenje lovilca maščob v vašem domu

Čiščenje lovilca maščob je potrebno vsake toliko časa očistiti, še posebej v vaši kuhinji, saj se tam uporablja največ maščob in različnih olj, ki jih uporabljate za kuhanje. Lovilec maščob lahko spraznite sami ali pa vam to uredijo komunalni cpdelavci, ki jih morate le obvestiti in delo bo opravljeno.

Čiščenje lovilca maščob

Če pa boste to storili sami, pa jih morate obvestiti, da bodo ti zbrani odpadek odpeljali v primerno okolje, kjer se zbirajo ti odpadki in ne škodujejo vašemu vašemu zdravju in okolju v katerem živite. Seveda pa vam lahko komunalni delavci s pritiekom vide in ustrezno opremo očistijo ne le lovilca maščob, ampak tudi ostale pripadajoče cevi.

Čiščenje lovilca maščob se je potrebno lotiti temeljito

Ko se opravlja čiščenje lovilca maščob (www.komunala-mezan.si), se to delo opravi temeljito, tako pri zunanjem, kot notranjem delu. V delo se vključuje popolno čiščenje zamašenih madežev na platoju, čiščenje peskolovov, natančno pranje in čiščenje notranjega lovilca, pranje in prebiranje kanalov, potrebno je pripraviti tudi lovilca za nemoteno delovanje v prihodnje, izčrpavanje in odstranjevanje, ter uničenje odpadkov na okolju prijazen način, ter še veliko drugih del, ki vam jih opravijo delavci. Ko jih boste potrebovali jih enostavno pokličete in vaš čiščenje lovilca maščob bo opravljeno v najkrajšem možnem času, z vašim zadovoljstvom.

Vzdrževanje in čiščenje lovilca maščob

Za čiščenje lovilca maščob je pomembno tudi samo vzdrževanje, ki pa vsekakor ,ora biti redno. Pomembno je, da vi sami poskrbite in nadzirate stanje količine izločenega olja, maščob in drugih tekočin, ter da stanje the nadzirate predvsem po nalivih, poplavah in podobno. Le po rednem vzdrževanju in kontroliranju, se lahko bolj natančno oceni stanje lovilca maščob in kontrolne intervale glede na dejansko obrmenitev lovilca. Pomembno je, da se lahke tekočine odstraijo prav čas iz prostora za odstranjevanje olj in maščob, saj sloj ne sme presegati 10 cm. Višina sloja pa se meri z pomočjo z merilno letvijo iz alominija, ki mora biti premazana z pasto za vodo. Ko pa se ta določena višina prekorači pa je potrebno vso to tekočino odstraniti. Vse te odpade tekočine, pa se morajo v skladu z zakonskimi predpisi deponirati na ustrezna mesta, ki niso ne človeku in ne okolju škodljiva.

Podobne teme: