Vozimo se s skiroji

Praktični skiroji so za vse

Skiroji so primerni tako za vožnjo po mestu, celo po mestnih jedrih, kot so peš cone jih srečamo vse več. Odlični so za na pot, saj se običajno zelo dobro zložijo. Družina kljub velikem karavanu težko spravi v avto kolo, kaj šele dva ali več. Za kaj takšnega potrebujejo dodaten prtljažnik na strehi vozila ali pa pripet na zadnjem delu avtomobila. Nosilci za kolesa so sicer dobra zadeva, a kolesa so težka, če so dragocena, so hitro tudi tarče tatov. So prevelika, da bi jih nosili s seboj v gostilno in spravili pod mizo. Skiroji ustrežejo vsem vašim željam po prenosljivosti. So majhni in praktični, zložljivi, delanih iz različnih materialov, vse večkrat pa srečate na cesti tudi električne, celo tako velike, da z lahkoto peljejo dva človeka – vsaj najstnika.

skiro-roza-zlozen

Otroški skiroji v pisanih barvah

Otroški skiroji so nasploh priporočljiva igrača. Otroci jih imajo radi, saj so z njimi veliko hitrejši, igra je bolj dinamična, dolgočasni sprehodi se lahko hitro spremenijo v zanimive dirke. Namesto, da bi še naprej capljali za svojimi starši in skakljali sem ter tja na vsak mogoče robnik, stopnice in bodo od sedaj na svojem skiroju. Uh, kako super zabava je to! Če ga ima več otrok, se lahko z njim podijo po dvorišču, sploh če je asfaltirano, prirejajo dirke in se zabavajo pozno v večer. Starši bodo imeli malo miru, poslušali bodo nekaj več kričanja in z obližem oskrbeli kako rano, zaradi katere bo otrok tulil kot sirena na trajektu in ga boste slišali okoli bloka. No, hudega ne bo, seveda pa je nujno, da bo pri igri uporabljal otroško čelado, kajti glavo je nujno potrebno zaščititi.

Hiter prehod na kolo

Otroci se lahko iz skiroja hitro preselijo na kolo. Večinoma so tako vešči skirojev in poganjalcev, da se lahko potem preprosto usedejo na kolo in se odpeljejo, ne da bi rabili pomožna koleščka. Skiro namreč hitro razvije hitrost  in otroci se z lahkoto navadijo, da tudi nogo s katero se poganjajo oziroma odrivajo, pričnejo postavljati na skiro. Medtem ko počivajo, seveda tudi uživajo, a bolj kot to je pomembno, da se naučijo držati krmilo (balanco) tako, da se brez težav peljejo po ravnini ali v ovinke. Še najbolje je, da jih odpeljete na kakšno ploščad ali trg, kjer ni veliko ljudi, pa nas se podijo naokoli. Če so po tleh gladke ploščice, bo šlo še hitreje, pa tudi če padejo, rane niso tako grde, kot na asfaltu, betonu ali tam, kjer ostaja od zime po tleh posut pesek.

Odlična izbira darila za otroke je lahko tudi skiro, denimo podjetja Globber.

Podobne teme: